A fókuszban a magunkhoz való viszonyunk határozza meg a családban és tágabb környezetünkben is a helyünket és szerepünket. Az elakadások, tünetek, betegségek mindig önmagunk ellentmondásaiból, elítéléséből adódnak, melyeknek hiedelmeink és félelmeink a táptalaja.

A családminta fejlesztést, hogy formába tudjam önteni, a fát , mint élet szimbólumát hívtam segítségül. Ez egy folyamat, ami örökös megújulásban van és mindig az egyénre ölt alakot, egy módszernek sem nevezném és rendszerként sem állja meg a helyét, hiszen a KERETEIK VÁLTOZÓAK.

 

A belső csendben rátalálunk valódi önmagunkra, akit megtanulunk feltétel és ítélkezés nélkül szeretni.

A Fa sem akar tetszeni senkinek, nem kérdezni meg , hogy LÉTEZHETEK-E? Tudja, hogy elég ha csak van. Megajándékoz minket gyönyörűségével, egyediségével, éltető erejével, hasznosulni szeretne életében és halálában egyaránt. Közreadja a kincsét és nem vár el semmit cserébe.

A szeretetért nem kell megdolgozni, kiérdemelni, méltóvá válni rá, az van eredendően mindannyiunkban.

A Fa a fokozatos és lassú kiterjedés, amely akadálytalanul kiterjedhet különböző irányokba és szinteken. Rügyeivel és hosszú ágaival az érzékelés fokozatos kiterjedését és elmélyülését jelképezi.

Állapota:

-a késztetés,

-új tapasztalások megszerzése,

-hajlandóság, hogy ismeretlen területre lépjen.

Tavasszal összegyűjti az erejét, hogy kifakadhassanak a bimbók, melyek virággá, majd termésekké, gyümölcsökké alakulnak.

Megengedjünk magunknak, hogy önmagunk legyünk , mint egy FA.


A családtagok, mint az erdő fái, folyamatos összeköttetésben vannak egymással, megélik egyéni növekedésüket, ami hatással van az egészre.

Ahhoz, hogy ez támogató környezet legyen mindenki számára, szükséges őszintén feltárni az igényeket, vágyakat, amihez elengedhetetlen, hogy önmagunk legyünk, hisz csak akkor vagyunk képesek a másikat FELTÉTEL NÉLKÜL SZERETNI és ÍTÉLETMENTESEN ELFOGADNI, ha már magunk felé megtörtént ez.

A feladat egyéni és csoportos egyaránt. Ha én önmagam vagyok, akkor a másik is bizalmat , bátorságot érez arra, hogy velem, nálam önmagára lelhessen és ezt terjesztjük , tágítjuk tovább , amíg eljutunk az EGYEK ÁLLAPOTÁBA.

Eszköztárunkba segítségünkre van a:

-családfaállítás,

-matrix computeres állapotfelmérés, mely gondolatokra, érzelmekre, tudatalatti dolgokra világít rá,

-meditációk amelyek segítenek emlékezni.

A megélések által megértések születnek, már az első alkalommal értékes felismerésekkel gazdagodhatunk.

Egyéni találkozó formájában történik, melyet beszélgetésbe épített feltárással és a bizalmat nyert eszköz alkalmazásával zajlik.

Minden alkalom azzal indul, hogy a látogató rajzol egy fát, igazán vicces tud lenni, ahogy a felnőttek megbirkóznak a feladattal, ami a gyerekek számára játék.

A magban már benne rejlik a Fa, mely nem csak kibújik a Föld felszínére, hanem hívásra válaszol.”